top of page

Quin és el pH recomanat en piscines?


El pH és un dels elements més importants en el manteniment de piscines, tant d'interior com d'exterior. No només ens ajuda a gaudir d'una aigua més saludable i cristal·lina, sinó que també un pH adequat ajuda a allargar la vida mateixa de la piscina. En aquest post us explicarem tot el que cal saber sobre el pH a les piscines.


Quan parlem de pH ens referim a la mesura utilitzada per conèixer el grau d'acidesa i alcalinitat de l'aigua. Per norma general, en una piscina aquest valor ha d’oscil·lar entre 7,2 i 7,6. Pel que és important actuar amb correctors de pH, entre altres mesures, quan comprovem que es desvia tant a l'alça com a la baixa.


Un pH de la piscina per sota de 7


Quan el pH baixa de 7, l'aigua es torna àcida i pot causar un problema de salut en els banyistes com a anomalies oculars, irritació de la pell, problemes a les mucoses ... però també en la pròpia piscina i en els materials que la componen. Aquests es desgasten més fàcilment i les bombes, filtres, escales ... es corroeixen ràpidament.


Un pH de la piscina per sobre de 7,8


Tampoc és oportú que el pH de la piscina es situï per sobre del 7,8, ja que aquesta es torna massa alcalina. També provoca irritació i pell massa reseca en els banyistes i per altra banda propicia l'aparició de restes de calci a la superfície. L'efecte del clor disminueix i l'aparença de l'aigua es torna més tèrbola.


Realitzar un control periòdic del pH en piscines és essencial per al seu manteniment i per això es recomana que es realitzi com a mínim una lectura setmanal del mateix i diari quan la utilització de la piscina sigui més freqüent, com per exemple, a l'estiu.

¿Per què canvia el pH de l'aigua?


La resposta és fàcil: els efectes climàtics com poden ser el vent o la pròpia força del sol afavoreixen l’evaporació de l'aigua i això fa que el pH augmenti. Els seus propis raigs ultraviolats també afecten directament a la dissolució del clor el qual provoca un augment del pH de la piscina.


Però no només la naturalesa és la "culpable", també varia el pH de l'aigua per culpa dels banyistes. La pell morta, el suor, les cremes solars, el pèl ... tot això en entrar en contacte amb l'aigua provoca canvis en la seva acidesa i en el color provocant que el pH augmenti.


Tipus de clor en piscines


El clor en piscines es pot afegir de tres maneres diferents: en tauletes, granulat o líquid. En tabletes afegim àcid isocianúric i aquest augmenta l'acidesa de l'aigua, reduint al seu torn el pH de l'aigua. En granulat no variarà pràcticament aquest indicador mentre que en format líquid, al afegir hipoclorit sòdic, s'incrementa directament el pH de l'aigua.


Solucions regulació pH


El consell és disposar medidor de pH per comprovar la situació de l'aigua de la piscina. El canvi de color en el mateix indica el nivell de pH. Al detectar un Ph baix, hauríem de fer servir un incrementador per recuperar el nivell. De la mateixa manera, quan els nivells augmenten massa, un reductor de pH ens corregirà el seu valor.


POSTS RECIENTES:
BÚSQUEDA POR TAGS:
No hay tags aún.
bottom of page